GHIȚĂ Simona Marinela, absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu din București. Sunt licențiată în Psihologie având formarea profesională complementară în specialitatea Psihoterapie Integrativă, în cadrul Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă din Timișoara. În anul 2024 am absolvit programul de studii universitare de Masterat Psihologie Clinică și Psihoterapii din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad.
În prezent, îmi desfășor activitatea în cadrul Cabinetului Individual din Reşiţa, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Am dobândit competențe profesionale de specialitate care-mi permit o abordare constructivă a clienților.
Un dialog despre rolul psihoterapiei în viața noastră, în cadrul emisiunii "La răscruce de gânduri" - Televiziunea locală Banat Media, Reșița Caraș-Severin.
Vezi tot dialogul aici
Susținerea unei sesiuni introductive despre emoții și al unui Podcast - Music for Wellbeing, în cadrul proiectului Erasmus+ "Welcome Positive Attitude for Youth" - Nevo Parudimos în Granada, Spania.
Prezentare lucrare în cadrul Conferinței “Zilele Academice Arădene“ Ediția a XXXIII-a organizată de Universitatea de Vest “Vasile Goldiș“ Arad, Macea.
Vezi prezentarea aici
Asociația Psihologilor Atestați din Romănia (A.P.A.R) anunță ca Ghițâ Simona este voluntar în proiectul APAR - Consiliere Psihologică ONLINE GRATUITĂ oferită celor grav afectați de pandemie. Psiholog autonom cu specializare în psihoterapie integrativă.
Simona este colaborator activ al Comunității Psihologilor APAR din jud. Caraș-Severin, Romănia.
Scopul: îmbunătățirea calității vieții personale (cunoașterea și înțelegerea propriilor nevoi, credințe, valori, comportamente, gânduri, sentimente și dorințe, urmată de procesul de acțiune spre schimbarea dorită. Durata: 10 săptămâni (desfășurarea ședințelor: 3 ore/ședintă, cu frecvența o dată pe săptămână) in orașul Reșița
Extras din lucrare: “...Deși frica de moarte îi paralizează complet pe unii oameni, de obicei, ea este exprimată în simptome care par să nu aibă o legatură cu moartea persoanei respective. Prezentarea cazului va dezvălui modalitatea pin care anxietatea morții se manifestă în viața subiectului. Acesta devine prizonierul propriei frici de moarte şi poate rămâne în această stare pentru o lungă perioadă de timp."
Extras din lucrare: “...Viaţa pune indivizii în situaţii dificile, astfel fiind testată rezistenţa lor în faţa acestora. Clientul învaţă în terapie despre resursele sale interioare şi capacitatea de a lucra cu ele. Provocările continue oferite de viaţă sunt percepute de client sub forma unor testări prin care acesta reuşeşte să aleagă prin capacităţile sale instrumentul menit să gestioneze orice situaţie dificilă cu care se confruntă."
Extras din lucrare: "Psihoterapia este relaţie intre doi oameni. Nu este ceva tehnic sau mecanic, ci o alaturare, o intalnire a doua suflete. In aceasta intalnire fiecare persoana este la fel de importanta ca cealalta. In terapia de orice natura se incepe cu formarea terapeutului pentru a fi capabil sa se utilizeze pe sine in mod adecvat și cu sens in relatia terapeutica. Este important sa terapeutul sa se cunoasca pe sine insuși."
Atât psihoterapia individuală, terapia cuplurilor cât și terapia de grup vă oferă posibilitatea de a vă transforma viața privindu-vă modul în care trăiți, gândiți și interacționați, apoi transformarea comportamentului dumneavoastră în conformitate cu cele mai înalte aspirații proprii propuse.
Dacă te lupți în viața ta sau în relația ta, poți beneficia probabil de terapia individuală sau de cuplu. Oamenii care vin să mă vadă de multe ori s-au săturat să meargă în anumite cercuri, uneori nu mai sunt mulțumiți de modul în care își trăiesc viețile și vor să găsească soluții pentru a se dezlega cu adevărat.
Lucrez cu persoane o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de specificul vieții lor și de problemele pe care le lucrează. De obicei, lucrez o dată pe săptămână cu cei care vin individual sau in cuplu, iar apoi, în timp ce se îndreaptă către o relație mai bună, o dată la două săptămâni.
Dacă doresti să consulți un psihoterapeut, și vrei să mă contactezi, atunci nu ezita să-mi telefonezi: +40 744 596 172. Programările se pot face prin telefon sau e-mail programări@simonaghita.com. E posibil să nu pot răspunde telefonului tău deoarece în ședință dedic acel timp persoanei cu care lucrez. Încearcă mai tarziu sau imi poți trimite un sms sau e-mail în care să-ți anunți intenția de a te programa și te voi suna în cel mai scurt timp posibil.
Ședința de terapie va începe cu o analiză a progreselor înregistrate de la ședința anterioară prin atingerea țintelor și dificultăților întâmpinate de client. Apoi, vom stabili un program, astfel încât să putem folosi în mod eficient timpul nostru. Vom analiza de ce lucrurile au mers bine și cum ne putem asigura că lucrurile pot continua să meargă așa. De asemenea, vom utiliza intervenții pentru a elimina problemele existente, analizându-le cu atenție și dezvoltând abilități existente sau noi pentru a le gestiona mai bine în săptămâna viitoare.